Miért pont a jászok kincse?

Miért pont a jászok kincse?

A víz élettani hatásairól általánosan

A víz élettani szerepe rendkívül sokrétű az emberszervezetében. Biztosítja a vérkeringést, szabályozza a vérnyomást, lehetővé teszi a tápanyagok oldását, felszívódását és szállítását; befolyásolja a vér összetételét; hőszabályozó szerepével biztosítja a szervezet állandó belső hőmérsékletét.
Az emberi szervezet vízháztartását idegi és hormonális mechanizmusok szabályozzák. A napi vízleadás és vízfelvétel mérlegének mindkét oldalán átlagosan 2,4 liter szerepel: ennyi víz távozik a szervezetünkből a verejtékezés, a légzés, a kiválasztás és az emésztés folyamán, amit pótolnunk kell. Napi folyadékszükségletünk egyharmadát a táplálékokkal, kétharmadát pedig víz formájában vesszük magunkhoz.

Bővebben…

A sav-bázis egyensúlyról

A test 3 alapvető szabályozása, a víz-, ásványi anyagháztartás és a sav-bázis egyensúly bonyolult egységet alkot. Ez egy dinamikus és élő folyamatot jelent, ami a vér által a kötőszövet és a vese között zajlik. Emellett fontos még a gyomor savszolgáltató szerepe. A kötőszövet csak úgy maradhat működőképes, ha felváltva terhelődik savval és bázissal, s ezek ritmikusan ki is ürülnek belőle.
A test ezen háztartása szabályozza a légzést, a keringést, az emésztést, a kiválasztást, a védekezést, a hormontermelést és még sok más funkciót. A savaknak és a bázisoknak egyensúlyban kell lenniük, mert a savakra is szüksége van a szervezetnek az égési folyamatokhoz és az energiatermeléshez. Ha ez az egyensúly eltolódik akármelyik irányba is, az nagy terhet jelent a szervezet számára.

Bővebben…

A NÉPESSÉG többségénél kimutatható a jódhiány.

Érdemes megjegyezni, hogy a Japánok – akikről köztudott, hogy milyen egészségesek – 1,0 – 1,2 mg / napi mennyiséget fogyasztanak (a sok tengeri halfélék miatt). Ezért fontos, hogy folyamatosan pótoljuk a jódot, lehetőleg természetes (jodid) forrásból! Magyarországon csak két természetes ásványvíz tartalmaz megfelelő mennyiségben jódot, egyik a Jászok Kincse ásványvíz.

Bővebben…

Miért pont a Jászok Kincsét?

A JÁSZOK KINCSE – egy különleges összetételű, nagyon jó ízű, makro- és mikroelemekben gazdag, természetesen lúgosító, jódtartalmú ásványvíz.
Egyre több orvos állítja, hogy sok betegségünk hátterében szervezetünk túlzott elsavasodása áll, ezért is fontos, hogy milyen ásványvizeket fogyasztunk. Mivel ételeink általában inkább savasak, vagy belőlük termelődnek savak a szervezetünkben, ezért fontos olyan lúgos kémhatású víz fogyasztása, ami fedezi a napi folyadékbevitelt is.
FONTOS! Nem csak a Ph értéket kell ismernünk, ahhoz hogy megtudjuk a víz lúgosító hatását. Figyelembe kell venni a Ph értékel és a hidrogén karbonát koncentrációt, ha a lúgosító hatásról beszélünk!
A JÁSZOK KINCSE – 700 mg/l összes sótartalmú, természetesen lúgos, pH ~ 8 értékű és 500 mg/l hidrogén karbonát tartalmú ásványvíz, amely paraméterekkel megalapozta a prémium kategóriájú vizekhez való tartozását.

A pH érték

Ez az érték fontos mérőszám, amely tájékoztat a sav-bázis hálózat állapotáról. Ez a hálózat létfontosságú az emberi szervezet alapvető szabályozásában is. Befolyásolja a légzést, a keringést, az emésztést, a kiválasztást, a védekezést, a hormontermelést is többek között.
Az emberi vér normál pH értéke 7,4. Ennek ingadozása csupán nagyon szűk határon belül lehetséges, 7,35 és 7,45 között.
7,0 alatt és 7,8 felett – életveszélyes
7,35 alatt acidózis – túlsavasodás
7,45 felett alkalózis – savhiány
Az anyagcsere állandóan savas kémhatású hidrogénionokkal látja el a vért, annak pH értéke egészséges személynél mégis állandó marad, mivel a szervezet semlegesíti a savakat.

Bővebben…

pH8-Aqua Korlátolt Felelősségű Társaság
Cégjegyzékszám: 13-09-190191 , Adószám: 26180700-1-13, Székhely: 2440 Százhalombatta, Csillag utca 46.,
Képviselők: Berencsi Sándor, Keszegh Ladislav