Jászok Kincse

Jászok Kincse
A JÁSZOK KINCSE – egy különleges összetételű, makro és mikroelemekben gazdag, természetesen lúgosító, szénsavmentes, jódtartalmú ásványvíz – a szénsavval dúsított változata Ph semleges.

A Jászok Kincse az észak-alföldi régióban fekvő, Jászdózsa községben található 221 méter mély kútból kiemelt természetes ásványvíz. Kutatófúrások megállapították, hogy a víznyerő réteg több mint 3,5 millió éves első pannon-tengeri üledékben képződött.

1902-ben készült mélyfúrású, vörösréz béléscsöves kút egyedülálló hazai szakmatörténeti emlék.

Egyedülállósága az ásványvíz összetételéből adódik:

pH: 8.0

JaszokKincse bottles
Nátrium 112 mg/l
Kálium 1,4 mg/l
Lítium 0,04 mg/l
Kálcium 36,6 mg/l
Magnézium 14,6 mg/l
Klorid 7,0 mg/l
Bromid 0,04 mg/l
Jodid 0,059 mg/l
Fluorid 0,31 mg/l
Hidrogén-karbonát 500 mg/l
Foszfát 0,44 mg/l
Egyéb oldott anyag 27,51 mg/l
Összes oldott anyag 700 mg/l

Kiemelkedő, természetes jodid tartalma, valamint a szervezetre gyakorolt kedvező kémhatása ( pH ~8 ).
Egyre több orvos állítja, hogy sok betegségünk hátterében szervezetünk túlzott elsavasodása áll. Mivel ételeink általában inkább savasak, vagy belőlük termelődnek savak a szervezetünkben, ezért fontos olyan lúgos kémhatású víz fogyasztása, ami fedezi a napi folyadékbevitelt is.
Nagy hangsúlyt kap manapság a rendszeres napi sport fontossága. Edzés közben izmaink savasodása, elfáradása, a tejsav képződésétől függ. Teljesítő képességünk és hatékonyságunk növelése érdekében ajánlott a lúgosító víz rendszeres fogyasztása, mely kritériumnak a Jászok Kincse minden tekintetben megfelel.

A lakosság többségénél kimutatható a jódhiány.
A jódhiány komoly betegségeket okozhat. A jód szerepet játszik a zsírsavak elégetésében és a vér koleszterin szintjének csökkentésében is.
A jód megfelelő mennyiségben való jelenléte elengedhetetlen az optimális testi és szellemi fejlődéshez, valamint az egész életen át tartó jó teljesítőképességhez.
A napi minimális jódbevitel gyerek-felnőtt esetében 0,1 – 0,25 mg, kismamáknak 0,35 mg/nap. WHO ajánlásában 1 mg/nap. Ezért fontos, hogy folyamatosan pótoljuk a jódot, lehetőleg természetes (jodid) forrásból!
Magyarországon csak két természetes ásványvíz tartalmaz megfelelő mennyiségben jódot, az egyik a Jászok Kincse ásványvíz.

Napi 2 liter Jászok Kincse ásványvíz fogyasztásával nagy lépést tesz szervezete jódhiányának kiküszöbölésére.

pH8-Aqua Korlátolt Felelősségű Társaság
Cégjegyzékszám: 13-09-190191 , Adószám: 26180700-1-13, Székhely: 2440 Százhalombatta, Csillag utca 46.,
Képviselők: Berencsi Sándor, Keszegh Ladislav