Hírek

Mérgező-e a műanyag (PET) csomagoló anyag?

Mérgező-e a műanyag (PET) csomagoló anyag?   A polietilén-tereftalát (PET) palackok az egészségre semmilyen körülmények között sem veszélyesek. Időről-időre olvasatóak a médiában olyan állítások, amelyek szerint az ásványvíz és az üdítőitalok csomagolására világszerte elterjedt, 1-es kódszámmal jelölt PET palackok egészségre ártalmasak, veszélyesek. Ez az állítás teljes egészében téves.

0
Read More

A dehidratáltság

A dehidratáltság Nem mindegy, hogy mennyi és milyen folyadékot veszel magadhoz. Talán csak akkor iszol folyadékot, ha egészen konkrét szomjúságérzet tör rád. Pedig szakemberek szerint a nap során folyamatosan kellene pótolnod a folyadékot. Tested körülbelül 75%-a víz, mely elengedhetetlen a szervezet hibátlan működéséhez.

0
Read More

Ásványvíz tesztek

Ásványvíz tesztek Az energiamentes, nyomelemekben gazdag ásványvizek egyre növekvő forgalma örvendetes, egészséges divat. A gazdag kínálatból azonban nem is olyan könnyű választani – ezért a szerkesztőségünk közösen tesztelt néhány népszerű ásványvízmárkát.

0
Read More

Élettani hatások

Élettani hatások A víz élettani szerepe rendkívül sokrétű az ember szervezetében. Biztosítja a vérkeringést, szabályozza a vérnyomást, lehetővé teszi a tápanyagok oldását, felszívódását és szállítását; befolyásolja a vér összetételét; hőszabályozó szerepével biztosítja a szervezet állandó belső hőmérsékletét. A napi vízleadás és vízfelvétel mérlegének mindkét oldalán átlagosan 2,4 liter szerepel: ennyi víz távozik a szervezetünkből a verejtékezés, a légzés, a kiválasztás és az emésztés folyamán, amit pótolnunk kell. Napi folyadékszükségletünk egyharmadát a táplálékokkal, kétharmadát pedig víz formájában vesszük magunkhoz.

0
Read More

Ásványvíz

Ásványvíz Biztos mindenki ivott már ásványvizet, akár szénsavasat, akár szénsavmenteset. De tulajdonképpen mi is az az ásványvíz? Mi az alkotó elemei? Miért fontos és (esetleg) miért káros a szervezetünkre? Az ásványvíz olyan ivóvíz, amely legalább 500 mg/liter oldott ásványi anyagot tartalmaz, és amelyek sajátos ízt és gyakran gyógyhatást kölcsönöznek neki.

0
Read More

Jászok Kincse, a lúgos ásványvíz

Jászok Kincse, a lúgos ásványvíz A napi vízleadás és vízfelvétel mérlegének mindkét oldalán átlagosan 2,4 liter szerepel: ennyi víz távozik a szervezetünkből a verejtékezés, a légzés, a kiválasztás és az emésztés folyamán, amit pótolnunk kell. Az egészséges felnőtt ember napi folyadékszükségletének egyharmadát az elfogyasztott szilárd táplálékok, kétharmadát folyadékok fedezik.

0
Read More

Boldog karácsonyt kívánunk

Karácsony Lassan elérkezünk a karácsonyhoz, amikor is mindenki készülődéssel, pihenéssel, ünnepléssel tölti az idejét. Így a Jászok Kincse munkatársai is elbúcsúznak egy rövid időre, de jövőre feltöltődve, új ötletekkel vágnak bele az újévbe. A Jászok Kincse Kft. nagy örömünkre egyre nagyobb sikereknek örvend és szerencsére egyre népszerűbb is. Az fejlesztés, terjeszkedés természetesen a következő évben is a céljaink között maradnak, társulva a többi célhoz! Szeretnénk köszöntet mondani minden munkatársunknak, akik hozzátettek valamit a cég fejlődéséhez, illetve azoknak is, akik megismerkedtek…

0
Read More

pH8-Aqua Korlátolt Felelősségű Társaság
Cégjegyzékszám: 13-09-190191 , Adószám: 26180700-1-13, Székhely: 2440 Százhalombatta, Csillag utca 46.,
Képviselők: Berencsi Sándor, Keszegh Ladislav